ENGLISH

Transalpina

Transalpina este un obiectiv turistic impresionant din zona Complexului Turistic Tudor Petrimanu iar Complexul Turistic Tudor Petrimanu reprezinta o optiune foarte buna de cazare pentru Transalpina. Soseaua Transalpina (DN 67C), cunoscuta si sub numele de Drumul Regelui, este o sosea din Muntii Parang, in Carpatii Meridionali.
Transalpina strabate patru judete - Gorj, Valcea, Sibiu si Alba - traversand Muntii Parang de la sud la nord, altitudinea cea mai mare (2145) avand-o pe o portiune de aproximativ 20 de km, in judetul Valcea, unde se prezinta ca o "sosea de creasta", cea mai inalta din Romania.
Peisajele pitoresti pe care le strabate aceasta sosea prin Muntii Parang sunt unice. Soseaua Transalpina este un punct de plecare catre mai multe obiective din Muntii Latoritei si Muntii Parang. Pentru iubitorii de aventura, se poate ajunge la Complexul Turistic Tudor Petrimanu din soseaua Transalpina, mergand pe drumul Strategic care parcurge creasta Muntilor Latoritei, din care se poate cobora la Lacul Galbenu pe un drum forestier practicabil doar pentru motoare enduro sau mountainbike. De la lacul Galbenu, drumul este pietruit si dupa 4 Km se ajunge la Complexul Turistic Tudor Petrimanu.

transalpina
Cuvinte cheie: Transalpina , Soseaua Transalpina , Cazare Transalpina