ENGLISH

Asezare, acces

Asezare geografica

Cabana Turistica Tudor Petrimanu este situata pe Valea Latoritei in Masivul Capatanii, la altitudinea de 1180 m, la hotarul a trei masive muntoase: Parang, Capatanii si Latoritei langa paraul Curmatura, la 100 m distanta de lacul Petrimanu.

Muntii Latoritei se disting, intre muntii care-i inconjoara, printr-o mare varietate a formelor de relief. Caracterul lor alpin, cu caldari si lacuri glaciare, cu piscuri calcaroase albind sub stralucirea soarelui, la care se adauga peisajul muntilor mijlocii, acoperiti cu paduri de fag, in amestec pe alocuri cu rasinoase, care isi schimba periodic infatisarea sub semnul anotimpurilor, intregesc imaginea de ansamblu a acestor munti. (extras din lucrarea lui Gheoghe Ploaie, Muntii Latoritei, Editura Sport-Turism, Bucuresti, 1987).

Muntii Latoritei sunt inconjurati de Muntii Capatanii si Muntii Parang la sud, de Muntii Parang la vest, de Muntii Lotrului la est si de Muntii Cindrel la nord.

zona muntilor Latoritei

Acces

Accesul la Cabana Turistica Tudor Petrimanu se poate face pe 3 cai:

1. Ramnicu Valcea - Brezoi - Malaia - Ciunget - Cheile Latoritei - Cabana Turistica Tudor Petrimanu (80 Km).

Drumul prin Cheile Latoritei este practicabil cu orice autoturism. Acesta este asfaltat in primii kilometri iar apoi, vechiul asfalt care s-a stricat, a fost pietruit periodic, ultima reabilitare fiind in noiembrie 2018.

harta acces

2. Polovragi - Cheile Oltetului - Curmatura Oltetului - Cabana Turistica Tudor Petrimanu (30 Km).


In Comuna Polovragi (situata la 6 Km de DN 67) se poate ajunge dinspre Ramnicu Valcea (70 Km), dinspre Targu Jiu (53 Km) sau dinspre Craiova (111 Km).


Drumul din Polovragi pana in Curmatura Oltetului este pietruit in anul 2012 in vederea asfaltarii iar din Curmatura Oltetului pana la Cabana Turistica Tudor Petrimanu este drum forestier.

Drumul este inaccesibil iarna.

3. Obarsia Lotrului - Voineasa - Ciunget - Cheile Latoritei - Cabana Turistica Tudor Petrimanu (70 Km).

In Obarsia Lotrului se poate ajunge pe soseaua Transalpina dinspre Sebes (judetul Alba) sau dinspre Novaci/Ranca (judetul Gorj). De asemenea, in Obarsia Lotrului se poate ajunge si dinspre Petrosani, prin pasul Groapsa Seaca.


Mai multe informatii despre zona Petrimanu, cai de acces, track-uri GPS, track-uri Google Earth, puncte si trasee de interes in zona, gasiti in aceasta pagina.

Atentie: Nu se poate ajunge la Cabana Turistica Tudor Petrimanu din soseaua Transalpina - Strategica cu niciun tip de autoturism!!!

Cuvinte cheie: Obarsia Lotrului, Ciunget, Brezoi, Malaia