ENGLISH

Rezervatia Padurea Latorita

Rezervatia naturala este o arie naturala protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturalaa de tip mixt), situata in judetul Valcea, pe teritoriul administrativ al comunei Malaia.
Rezervatia naturala Padurea Latorita se afla in partea nord-vestica a Muntilor Capatanii, in apropierea limitei nord-vestice a judetului Valcea cu judetele Sibiu si Hunedoara, in partea sud-vestica a satului Ciungetu, in partea dreapta a raului Latorita, la o altitudine cuprinsa intre 800 si 1350 m.
Rezervatia naturala declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, se intinde pe o suprafata de 7,10 hectare, reprezinta o zona de protectie pentru specia arboricola de larice (Larix decidua), precum si pentru mai multe specii ierboase.
La nivelul ierburilor sunt intalnite mai multe specii floristice rare (unele ocrotite prin lege), dintre care: floarea-reginei (Leontopodium alpinum Cass), smardar (Rhododendron kotschyi), angelica (Angelica Archangelica), iedera alba (Daphne blagayana), clopotel de munte (din specia Campanula serrata), albastrita (Centaurea coziensis) sau cimbrisor (din specia Thymus comosus).
(sursa: ro.wikipedia.org si www.apmvl.ro)
Accesul spre rezervatie de la Complexul Turistic Tudor Petrimanu se face plecand prin Cheile Latoritei pana in apropiere de Ciunget.

rezervatia padurea latorita
Cuvinte cheie: Rezervatia Padurea Latorita