ENGLISH

Rezervatia Miru Bora

Rezervatia naturala este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip floristic si faunistic), situata in judetul Valcea, pe teritoriul administrativ al comunei Voineasa.
Rezervatia naturala se afla in Muntii Latoritei la o altitudine cuprinsa intre 1.800 si 2.030 m, in coama nord-estica a Varfului Bora, in apropierea lacului de acumulare Vidra.
Rezervatia naturala a fost declarata arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 si reprezinta o zona ce conserva habitate de pajisti alpine, formatiuni ierboase si tufarisuri cu jneapan (Pinus mugo) si bujor de munte (din specia Rhododendron myrtifolium) si adaposteste o mare varietate de specii faunistice, unele protejate prin lege (urs brun, cerb, cocos de munte).
(sursa: ro.wikipedia.org si www.apmvl.ro)
Accesul catre rezervatie se face urmand drumul forestier de la Complexul Turistic Tudor Petrimanu pana la coada lacului Galbenu si mai departe, se urca pe drumul forestier care iese in drumul Strategic sau se poate urca in creasta Muntilor Latoritei cu telegondola de la Transalpina Sky Resort, unde se poate ajunge cu masina prin Voineasa.

rezervatia miru bora
Cuvinte cheie: Rezervatia Miru Bora