ENGLISH

Rezervatia Iezerul Latoritei

Rezervatia naturala este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Valcea, pe teritoriul administrativ al comunei Malaia.
Rezervatia naturala Iezerul Latoritei se afla in partea vestica a Muntilor Latoritei, masiv ce apartine grupei montane Sureanu-Parang-Lotrului, in bazinul superior al vaii Latoritei, la o altitudine medie de 1600 m.
Rezervatia naturala Iezerul Latoritei este declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000, se intinde pe o suprafata de 10 hectare si reprezinta zona de obarsie a raului Latorita, cu un relief variat (circuri glaciare, grohotisuri, stancarii, abrupturi) cu lacuri glaciare (lacul Iezerul Latoritei, lacul Violeta), vai, cascade, pajisti si paduri, cu flora si fauna specifica Meridionalilor.
(sursa: ro.wikipedia.org si www.apmvl.ro)
Accesul catre rezervatie se face urmand drumul forestier de la Complexul Turistic Tudor Petrimanu pana la coada lacului Galbenu si mai departe, pe firul vaii Latoritei de Sus, traseul fiind nemarcat. O alta varianta de acces este din soseaua Strategica din care se coboara pe firul vaii raului Latorita de Sus.


rezervatia iezerul latoritei
Cuvinte cheie: Rezervatia Iezerul Latoritei