ENGLISH

Rezervatia Caldarea Galcescu

Rezervatia naturala este o arie protejata de interes national ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervatie naturala de tip mixt), situata in judetul Valcea, pe teritoriul administrativ al comunei Voineasa.
Caldarea Galcescu se afla in Carpatii Meridionali, in nordul Varfului Setea Mare (2.365 m) din Muntii Parang, intre Culmea Golescu si Coasta Pasari, la obarsia Lotrului, aproape de limita nord-vestica a judetului Valcea cu judetele Hunedoara si Gorj.
Rezervatia naturala declarata arie protejata prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 se intinde pe o suprafata de 200 de hectare si reprezinta o arie de interes geomorfologic, faunistic, floristic si peisagistic, datorita formelor de relief (cu lacuri glaciare, circuri glaciare, abrupturi, vai), bogatiei vegetatiei specifice zonelor montane, cat si diversitatii speciilor de mamifere si pasari.
(sursa: ro.wikipedia.org si www.apmvl.ro)
Accesul catre rezervatie se face plecand de la Complexul Turistic Tudor Petrimanu spre statiunea Ranca pe traseul turistic sau cu masina pe Transalpina. Traseul spre Caldarea Galcescu pleaca din soseaua Transalpina (mai jos de Pasul Urdele) de la aproximativ 2000 metri, pe banda rosie.

rezervatia caldarea galcescu
Cuvinte cheie: Rezervatia Caldarea Galcescu, Rezervatia Galcescu, Caldarea Galcescu